Miben különbözik a Business Central a Dynamics NAV-tól?

Az első kiadás 1987-ben jelent meg, a Microsoft 2002-ben fel is vásárolta, most pedig már Business Central néven fut. Ez a Dynamics NAV a Microsoft egyik legtermékenyebb szoftvercsomagja, amely több mint 110 000 telepítéssel rendelkezik világszerte. A NetSuite és az Acumatica versenytársait felülmúlva a Microsoft évente több mint 1 milliárd dollárt fektet be a platformra irányuló kutatás és termékfejlesztés területén.

A kis- és középvállalkozások számára tervezett helyszíni alkalmazásként most már számos olyan telepítési lehetőség áll rendelkezésre, amelyek a priváttól a nyilvános felhőig terjednek. Mindezeket úgy tervezték, hogy zökkenőmentesen működjenek más olyan Microsoft-alkalmazásokkal, mint a Dynamics 365 for Sales, az Office 365 és a Power BI .

A Microsoft célja a Business Central átmenettel, hogy a cégeket egy legújabb technológiákat felvonultató megoldás vezesse és támogassa a saját digitális transzformációjukban, mindezt garantáltan biztonságos környezetben.

Új recept, jobb folyamatok
A Business Central a következőket nyújtja a Dynamics NAV-hoz képest:

  • Szorosabb integráció más Microsoft-alkalmazásokkal, a hagyományos siló-rendszer nélkül, amelyek akadályozzák a hatékonyságot
  • Teljeskörű betekintés a vállalkozás folyamatkezelésébe valós idejű adat- és üzleti elemzéssel- a beágyazott Power BI segítségével
  • Egyszerű frissítés kétévenkénti nagyverzió kiadási terminusokkal
  • A munkafolyamatok létrehozása és automatizálása a Microsoft Flow segítségével a hatékonyság növelése érdekében
  • Zökkenőmentes adatmegosztás a Microsoft CRM platformmal, a Dynamics 365 for Sales termékkel

Dynamics NAV vs. Business Central: Mi a különbség?

Őszintén szólva, az új Dynamics 365 Business Central tartalmaz rengeteg funkcionalitást, amit a Dynamics NAV is kínál. Tehát, ha a funkcionalitás szinte azonos, akkor miért érdemes már most frissíteni?
  • Licencelési opciók: A Business Central licencet havi előfizetésként vagy folytatólagos licencként lehet igénybe venni.
  • Hosztolási opciók: A Business Central mind felhőalapú SaaS-megoldásként, mind pedig hosztolt megoldásként érhető el, míg a Dynamics NAV csak arra ad lehetőséget, hogy a megoldást adatközpontban vagy saját kiszolgálón használja, de nem tiszta felhőben.
  • Egyszerű frissítések: A Business Central szolgáltatással a környezet automatikusan frissítéseket hajt végre a hátterében kétévenkénti kiadási cikluson keresztül. A harmadik féltől származó kiegészítők vagy egy testreszabott környezetet – a fejlesztéseknek köszönhetően – nem zavarják ezt a folyamatot. A Dynamics NAV esetében ez akár hónapokig tarthat függően a környezet komplexitásától.

Licensz változás

2018. októberben a Microsoft bemutatta a Dynamics NAV termék utódát, a Dynamics 365 Business Central-t, 2019. április 1-jén pedig leállította a Dynamics NAV 2018 új licenszként történő értékesítését.

Static Slide
Konzultáció támogatás átváltás

Kérjen személyes konzultációt!

Amennyiben Ön Microsoft Dynamics NAV felhasználó, akkor itt bővebb információt és támogatást kérhet az átváltáshoz.

Shadow

A változás, amit észre sem fog venni.

A MS Dynamics 365 Business Central-ra történő átváltás gyakorlatilag észrevétlenül történhet meg minden felhasználó számára. Talán csak annyit vesznek észre, hogy jobb lett, mint volt.

5 érv a Business Central-ra váltás mellett

Új felhasználói felület

A Business Central egy modern, intuitív, de testreszabható és alapvetően ismerős felületet alkalmaz – akár csak többi a Microsoft termékben, melynek célja, hogy egyesítse az összes Dynamics 365 termék megjelenését.

Mobilalkalmazás

A Business Central alkalmazás teljesen fel van készítve arra, hogy a felhasználók több platformon keresztül is hozzáférjenek a gazdag funkcionalitáshoz : Windows, iOS és Android asztali számítógépek, telefonok és táblagépek.

Integráció más Microsoft szolgáltatásokkal

A felhőalapú Business Central zökkenőmentesen működik nemcsak más Dynamics 365 alkalmazásokkal, hanem az Office 365, a PowerApps, a Microsoft Flow és a Power BI rendszerekkel.

Az új alkalmazás kiterjedt integrációval is rendelkezik az Outlook alkalmazással, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az üzleti központ árfolyamait használhassák a beérkezett üzeneteikből, beleértve az e-mailek tartalmán alapuló árajánlatokat és számlákat.

Beépített intelligencia
A Business Central a Microsoft AI és gépi tanulás fejlesztéseiből is jókora előnyre tett szert. Az intelligencia funkciók lehetővé teszik a szervezetek számára, hogy pontosabb előrejelzéseket, jobb következő lépéseket javasoljanak és mélyebb, értékesebb analitikai ismereteket kapjanak.

Egyszerű testreszabási és bővítési lehetőségek

A Business Central ügyfél-vizuális tervezője segít a felhasználóknak abban, hogy megoldást találjanak az egyedi üzleti igényeik kielégítésére. A PowerApps és a Microsoft Flow is elérhetővé teszi az egyéni üzleti alkalmazások és munkafolyamatok létrehozását a Common Data Service alkalmazásai számára.

Bővebb információkért keresse szakértőinket!